Velkommen til Golden Nordic

Lidt om os

Vi er en familie på 4 som bor på en landejendom med 8 tdl jord .

Hvor vi bor 2 voksen og 2 børn samt heste og hunde

Vi er begge opvokset med hunde i hjemmet fra vi var børn ,men som voksne har vi forskellig bagrund med hunde .Dan har arbejdet meget med schæfer hunde og deres lydighed / træning samt udstilling.Jeanette har en del års bagrund med Labrador,men der skulle gå hele 4 år uden hund og mange bøger,film,fordrag før vi fandt en race nemlig Golden Retriever som vi begge var sikker på ville passe ind til vores familie via DKK.

Vi startet i år 2000 med at købe os en sød DKK han hund som skulle være en god familie hund hos os,og det er lykkes over alt forventning Og siden hen er der kommet flere til hvor hver hund har sin plads i flokken, Vores hunde er til daglig alm familie hunde som er sammen med os,og når de får hvalpe bor de også inde i huset hvor der altid er nogen omkring dem også kaldet stue opdræt.

Vi deltager gerne i uddannelser,fordrag ,m,m  for at udvikle os sammen med vores hunde og ikke mindst for at klæde vores hvalpe køber godt på inden den flytter fra vores hjem.Her er bla nogen af de ting vi har deltaget i.

Opdrætter uddannelse under DKK

Basis Træning under DKK

Sygdomslære/hund under Dyrlæge .

Adfærd/træning under uddannet træner.

Købeloven under advokat Sofus Bøgeskov

Lov pligtig hunde opdræt under DKK

Mål

Kennel Golden Nordic er et seriøst hobby opdræt af golden retriever  Der ligges meget stor vægt på at hunden har et godt temperment og at Sundheden er i orden hos både tæver og hanner.

Derudover udstiller vi med vores hunde samt træner lydighed. Vores afkom er bor rundt om i Danmark samt andre lande og er, kendt for et super godt temperment og er glade for træning. Ligeledes er der flere afkom herfra som deltager i udstilling/prøver i lydighed hvilket de klarer flot.

Hvalpe

Når vi har hvalpe gør vi stort arbejde med at præge dem sådan at de bliver helt klar til at flytte ud til deres nye hjem.

Når hvalpene fødes forgår det inde i huset sammen med os og andre hunde også kaldet stueopdræt og når de er

omkring 4-5 uger træner vi dem også til at være ude nogle timer om dagen for at se den store verden.

De bliver renligheds trænet allerede fra de er 3 uger,det kommer til gode for hvalpe køber hvor der kommer gode tilbage meldninger fra at det lykkes ret hurtigt i de nye hjem.

 

Vi vejleder altid vores hvalpe køber med at finde den rigtig hvalp ,derfor får man aldrig en tilfældig hvalp her fra os, men derimod en hvalp vi kender godt og kan derfor fortælle om den passer til familien

 

Avl

Avl er ikke en tilfældighed her hos os når vi skal planlægge et kuld er begge forældre nøje undersøgt min på hofter og albuer samt øjnelyst af dygtige fagdyrlæger .Vi avler kun på hunde med sunde hofter og albuer det vil sige enten A eller B hofter og naturligvis sunde albuer.Man kan avle på C hofter det har vi dog valgt fra da vi mener at der findes nok sunde forældre dyr og at golden ikke er en truede race.Vi har ligeledes valgt at avle og stambogføre vores hvalpe i dkk hvis retningslinjer vi også følger i forhold til avl og sundhed.

Ligeledes vægter vi meget høj at både mor og far på kommende kuld har et godt temperment i forhold til at der skal komme super gode familie hunde ud af kuldet en dag.

Når vi vælger han hund til vores tæver er det udfra sundhed,temperment,type og nogen gange kender vi hannen godt i forvejen og andre gange undersøger vi en hel del på hans linjer inden vi kontakter ejer af hunden,og det gør vi for at være sikker på at det er den rigtig type som vi gerne vil have ind på vores tæve linje.Vi laver ALDRIG en kombination hvor vi ikke selv som familie kunne tænke sig en hvalp fra.

Før du køber hund

Ca 12.000 hunde aflives hvert år.

Man skal tænke sig godt om inden man køber hund/hvalp da det er en ny ven i mange år,vi anbefalder derfor at man går ind på dkk og læser og evt ser film inden man beslutter sig for hund eller for hvilken race som er oplagt til netop denne familien.

Vi oplever at 99.99% af dem som kommer på hvalpe besøg er meget velovervejet familier/opdrætter omkring at få en ny hvalp som enten har haft hunde før eller som har kendskab til racen i forvejen eller måske har hund i forvejen.Men for at en ung familie skal starte et sted så vejleder vi dem rigtig meget inden deres evt køb.Vi sælger ikke hvalp til impuls køber,derfor anbefalder vi at man er enig som familie inden man kommer her og ser de små søde hvalpe som er meget svære at stå for.Vi ønsker for alt i verden ikke at se vores hvalpe til salg få mdr efter den er hentet herfra.Man skal også huske på at vi lægger et stort seriøst arbejde i at opdætte vores Golden hunde.Man er til en hver tid velkommen til at ringe eller skrive til os om racen eller andre spørgsmål som måtte komme.


 


Kennel Golden Nordic

Welcome to Golden Nordic

About us

We are a family of 4 who live on a farm with 8 acres of land.

Where we live 2 adults and 2 children and horses and dogs. We started in 2000 with buying a sweet dog - he developed to a good family dog - then we caught the "golden-virus" and now we own a few quality bitches and dogs.

Our dogs are the daily ordinary family dogs are with us and when they are puppies they also live inside the house where there is always someone around them.

Breeding

Kennel Golden Nordic is a serious breeding of golden retriever

We pay great effort for breed from sound dogs and it is of great importance that the both dogs have a good and typical temperment. We show our dogs and train them in basic obedience.

Our offspring are living all over Denmark and is known for a super temperment and happy disposition. We have several Golden Nordic offspring participating in dogshows -which they do fine.

Puppies

The pups are born and raised in our kitchen, and we make great effort to give them the best start, so they are ready to stand on their own 4 paws when 8 weeks old.

 

              

 

Vi er naturligvis organiseret under